En liten hage kan inneholde “nesten” alt du vil.

Denne terrassehagen på ca 45 kvm fikk både store plantebed, spiseplass, sykkelbod og gangvei. Det er mulig dersom arealet utnyttes godt og inndelingen har en logisk plan. I tillegg er hagen bygget slik at man ikke beveger seg i en rett linje. Dette, sammen med ulike materialer av god kvalitet, er med på å skape en illusjon av en større hage. Se bilder lengre ned.

Før og etter

Hensyn til solforhold og innsyn ble styrende for plassering av de ulike sonene. Det ble lagt bruddskifer i sittearealet og brostein i gangarealet. Granitt kantstein rammer inn de nye plantebedene. I den mest skyggefulle delene ble det ført opp en  sykkelbod med tett gjennomsiktig tak. Vi har plantet ca 150 stauder, flere prydbusker og bærbusker. Vi flyttet et stort prydtre og stammet opp et annet som nå har fått en nytt liv og prydverdi.

Vi gravde først vekk den dårlige plenen og ødelagte steinbelegningen. Deretter førte vi inn nye steinmasser og god jord. Deler av eksisterende hekk måtte graves opp og mellomlagres slik at vi kom til med gravemaskin. I tillegg la vi ny ferdigplen på deler av fellesarealet som ble ødelagt av anleggsmaskinene. Dette var et krevende prosjekt pga vektbegrensinger i området og at arealet var lite. Og resultatet ble veldig bra, syns både vi og kunden.