Hagen fikk en total makeover.

Hagen har perfekte solforhold. Men den bar preg av lite vedlikehold av den forrige eieren. Det var stort sett bare dårlig plen og en vanskelig skråning. Kunden hadde nettopp flyttet inn og ville bygge opp hagen på nytt. De har erfaring med parsellhager fra England og ønsket en mer spennende hageløsning bestående av frodig blomstring og dyrkingsmuligheter samt mindre plenareal. Inspirasjonen deres var «cottage garden».

Vi designet hagen som tre rom; et rom med litt mindre plenareal med store staudebed, et rom belagt med brostein, og vi terraserte skråningen med lavendel og bærbusker. Vi designet og bygget plantekasser og en drueportal man må gå gjennom for å komme til resten av hagen. Vi anla to høye staudebed som omkranser plenarealet som en hekk sommerstid, uten å skjerme for solen. I tillegg plantet vi søylepler, to lange rekker med lavendel og bærbusker.

Hagen var ganske skjev så vi måtte planere mye for å få det øverste platået flatt. Skråningen terrasserte vi og lagde gangvei som gjør det lett å bevege seg og vedlikeholde beplantingen. I en annen skråning, som hageeier ikke ser noe til, la vi sedummatter. Da slipper de å klippe gresset i en bratt skråning og det blir ryddig og pent for naboene rundt. Insektsvennlig er det også.

Når det kom til plantevalg sa kunden: «Overrask oss». Det er en hyggelig tillitserklæring!

befaring
Før: Ustelt og skrått, men stort potensiale.
byggeprosess_portal
Byggeprosess: Portal og plantekasser.
Byggeprosess: Jord og steinlegging.
detaljer
Portalen er innfelt i kassene. Detaljene er viktig for et godt resultat.
ferdig_bygget
Brostein mellom staudebed, plantekasser og plen gjør gressklipping enklere. Stauder og nytt gress vil gro seg til.
ferdig
Før og etter. Resultatet er en lettstelt og brukervennlig hage.
Facebook