Grønne Rom Hagedesign AS er et gartner- og hagedesignfirma som renoverer eksisterende hager og utvikler nye hageanlegg. Med base i Nittedal utfører vi oppdrag i Oslo og deler av Viken/Akershus. Firmaet drives av Kurt Osvoll, som er utdannet grafisk designer og gartner, og jobber med idé, design, planlegging og utførelse av alle typer hageanlegg. Ved å kombinere form og estetikk fra designbransjen og plantekunnskapen fra gartnerutdannelsen skapes harmonerende utrykk og gode løsninger.

Etter 30 år som grafisk designer er det opparbeidet mye kunnskap rundt bruk av estetikk som virkemiddel. Det gjelder både form, fargebruk og forståelsen for struktur. Å kunne kommunisere og omdanne ønsker og behov til nye, realistiske, og ikke minst gjennomførbare løsninger er alfa og omega for en god designprosess og et godt resultat.

Overgangen fra grafisk design til hagedesign har ikke vært stor, da hageinteressen alltid har vært sterkt tilstede. Etter gjennomført gartnerutdannelse ved Natur i Oslo (tidligere Vinterlandbruksskolen) ble firmaet Grønne Rom Hagedesign opprettet, og design- og gartnerkompetanse smeltet sammen.

I tillegg er det gjennom årene bygget opp mye kompetanse rundt bruk av andre materialer enn bare planter. Som “handyman” er det mye som fikses og løses. Både eget drivhus og tegnestue, uteboder, utepeis i skifer, legging av brosten og skifermur er gjennomført.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Drivhuset og tegnestuen gir god inspirasjon til nye hageløsninger. Foto: Kari Tveøy.

Det er mange fordeler med å benytte en hagedesigner som har gartnerfaglig utdannelse. Å designe en hage er en prosess med flere stadier, blant annet å utvikle en hageplan. Hagens viktigste innhold er selvfølgelig forskjellige planter. Men også terrasser, gangstier, spiseplasser, krukker eller portaler med klatrende roser er viktige elementer. I tillegg til god plantekunnskap og design kommer kjennskap til ulike materialer og bruken av disse. Grønne Rom har erfaring med å utføre forskjellige typer prosjekter.

På disse nettsidene kan du lese mer om hagedesign, samt endel gartnerfaglige artikler under Gartnerens hjørne. Her deles både kunnskap og erfaringer, slik at din hagedesign-prosess blir best mulig. I tillegg kan du lese om noen av våre gjennomførte prosjekter. Vi har også referanser om det er ønskelig.

Med fagkompetanse som designer og gartner garanteres gode hagedesignløsninger, med riktige og veltilpassede planter og godt materialbruk. Enten det er innenfor en frodig romantisk stil eller et minimalistisk moderne uttrykk. Ta kontakt om du ønsker hjelp med dine grønne rom.

Grønne Rom utfører de fleste hagetjenester. Les mer om tjenester og priser her. Der det er nødvendig hentes inn tilstøtende fagkompetanse.

Ta kontakt nå for befaring. Mobil 934 12 954 eller send en e-mail.

kurt@gronnerom.no 

instagram