Det er mange fordeler med å bruke en hagedesigner.

1. Spar tid og penger.

Feil løsninger eller dårlig planlegging kan bli dyrt i lengden. Grønne Rom vil spare deg for tid og penger ved å planlegge og designe en hage som passer omgivelser, budsjett og ditt behov.

2. God investering.

En flott designet og godt bygget hage er en investering som øker verdien på eiendommen – både i bruksverdi for deg og ved et salg i fremtiden.

3. Erfaring og fagkunnskap.

Grønne Rom har fagutdannelse innen design- og gartnerfaget. Dine ønsker og behov omsettes til realistiske og fantasifulle hager med gode løsninger og sunne planter tilpasset stil, smak og vekstforhold.

 

Det er ikke alltid så lett å vite hva som er mulig å gjøre i egen hage

Det kan skorte på både kunnskap og idéer. Å benytte en hagedesigner vil lette jobben med utviklingen av hagen. Både når det gjelder nye kreative løsninger for hagens mange områder, og ikke minst riktig beplanting. Det er ofte slik at “nye øyne” ser andre muligheter der man selv har sett seg litt blind.

granittrapp
Før og etter. En ny flott granittrapp ned til offentlig gangvei og ny beplanting med vintergrønt, eplehekk og staudebed.

Som hagedesigner er det viktig å lytte til dine ønsker og behov. Og de kan være mange og forskjellige. I tillegg kan det være krevende å få inn alt som ønskes dersom hagen er liten – som mange norske hager dessverre er. Da vil det være naturlig å tenke på flerbruks-arealer. Områder som rommer flere funksjoner.

Et annet viktig moment er planleggingen. Hvilke områder bør prioriteres, hvor starter vi, hvordan er vekstforholdene, når er optimal plantetid, hvor skal planter og materialer mellomlagres – og hvor er det mulig å få tak i alt som trengs…

God dialog mellom hagedesigner og hageeier er essensielt. Ønsker og behov omsettes til realistiske løsninger som er tilpasset ditt budsjett.

perspektivskisser_1
En hageplan inneholder målsatte tegninger, med plan- og perspektivtegninger som gjør det lettere å se for seg et ferdig resultat. I tillegg vil det foreligge planteliste med informasjon om de enkelte plantene og eventuelt andre elementer.

Du kan lese mer om å designe en hage her.

Ta kontakt og få designet din drømmehage. kurt@gronnerom.no